AfvallenGenietenGezondheidLeefstijlRecept

Home Made Granola: een gezond en zoet ontbijt of tussendoortje

Granola

Heb jij ook weleens zin in iets lekker zoets, vullends, maar ook iets gezonds in de ochtend als ontbijt of als snack tussendoor? Dan is deze homemade granola het ideale recept daarvoor!

In de kant-en-klare granola of muesli’s in de supermarkt zijn veel suikers en E-nummers toegevoegd. Dit zijn dingen die we het beste kunnen mijden voor het welzijn van ons lichaam. Met deze reden vind ik het prettig om mijn granola’s en muesli’s zelf te maken, zodat ik precies weet wat erin zit šŸ™‚

Nieuwsgierig naar het recept? Scrol dan snel naar beneden!

Ingrediƫntenlijst Granola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden;
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en weeg vervolgens de ingrediƫnten af;
  3. Leg de havervlokken verspreid op de bakplaat;
  4. Breek vervolgens de pecannoten en walnoten in kleine stukjes en leg deze op de bakplaat;
  5. Leg daarna de pompoenpitten, sesamzaad en kokossnippers ook op de bakplaat;
  6. Breek de volkoren Wasa crackers in grove stukken, leg deze op de bakplaat;
  7. Meng het geheel met de hand door elkaar heen tot alles goed verspreid is.
  8. Schenk de olijfolie over het gemengde geheel en schep het nogmaals om;
  9. Giet vervolgens verspreid de vloeibare honing over het geheel en schep dit hierna goed door tot de honing verspreid is over alle ingrediƫnten.
  10. Bak de granola 10 minuten op 150 graden, roer het na de 10 minuten om en doe het vervolgens nogmaals 10 minuten in de oven. Roer je de granola om na de tweede keer in de oven en doe het voor de laatste (derde) keer voor 10 minuten in de oven.
  11. Laat het goed afkoelen en geniet met wat (plantaardige) melk of yoghurt!!

Eetsmakelijk! šŸ™‚

Foto, recept en tekst van Daniƫlle van Wette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *