Hoi, leuk dat je er bent!

 

Ik ben Renée van Burk en woon al bijna mijn hele leven in Den Haag. Misschien volg je me al een tijdje via sociale media of ken je me nog helemaal niet, in ieder geval leuk dat je er bent! Ik wil je graag vertellen over wie ik ben en waarom ik gestart ben met mijn onderneming.

In 2017 ben ik afgestudeerd als diëtist en begon ik gelijk met mijn diëtistenpraktijk. Al snel merkte ik dat ik meer wilde doen en op mijn eigen manier wilde werken. Gaandeweg heb ik onwijs veel geleerd en ben ik steeds holistische gaan werken. Iedereen is uniek en daar hoort ook een unieke en afgestemde manier van werken bij.

Het is mijn missie om mensen te coachen om echt voor zichzelf te gaan zorgen, omdat ik ervan overtuigd ben dat goed voor jezelf zorgen  de belangrijkste taak is die je hier op aarde hebt. Want vanuit daar kan je echt leven vanuit je intuïtie en beslissingen maken die goed zijn voor jou én anderen. Wanneer jij meer energie hebt, lekker in je vel zit en écht aanwezig bent, dan heeft dat een positief effect op alles en iedereen om jou heen.

Daarom werk ik op een afgestemde, holistische manier met jou samen om uit te zoeken hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen, zodat je vanuit intuïtie en flow, vol energie en liefde voor jezelf, kunt genieten van het leven. 

Voordat ik hier meer over vertel, wil ik één van de momenten delen, die bij hebben gedragen aan het opzetten van mijn praktijk.

Renee
Renee

Practise what you preach

 

Ik heb altijd heel veel ideeën en het liefst heb ik ze nu allemaal al uitgewerkt en gaat alles perfect.

Dat was ook zo toen ik doelen wilde stellen voor mijn bedrijf. Ik zag het allemaal heel groots voor me en wilde nu doelen stellen, zodat ik zo snel mogelijk stappen kon zetten.

Ik had afgesproken met twee andere therapeuten, om met elkaar te sparren over onze doelen en ik was helemaal klaar om te knallen.

Weet je wat het leuke is, na een aantal uur brainstormen, hebben we helemaal geen doelen gesteld en geen concrete stappen neergezet voor onze praktijken. Het enige waar we op kwamen, was dat we een stapje terug mochten nemen, onze eigen adviezen op mochten volgen (practise what you preach) en “niets doen” momentjes in mochten lassen.

Ondanks dat het raar voelde om een stap terug te nemen, terwijl ik juist heel hard vooruit wilde, was dat de beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen. Ik ben veel beter voor mezelf gaan zorgen, bewuster met mijn lichaam en energie omgegaan, heb mijn voedingspatroon onder de loep genomen en ben gaan onderzoeken wat ik leuk vind om te doen, waar ik vrolijk van word en hoe ik op een fijne manier met mensen kan samenwerken.

Ik moet zeggen dat ik dit onwijs lastig vond, maar hierna heb ik zulke grote stappen kunnen zetten en weet ik, nee voel ik aan alles dat ik onwijs goed bezig ben!

“We’re so busy watching out for what’s just ahead of us
that we don’t take time to enjoy where we are.”

― Bill Watterson

Net afgestudeerd

Waar ik vandaan kom

 

Ik ben geboren in Singapore en opgegroeid in Den Haag. De omgeving waarin ik opgroeide is altijd veilig en verstouwd geweest en al snel wist ik dat ik met mensen samen wilde werken. In welke vorm wist ik nog niet, maar dat werd in de loop van de tijd steeds duidelijker.

Al vroeg kwam ik in aanraking met holistische manieren van werken, zoals de Methode van Niek Brouw en het Boeddhisme. En ik zat op de Vrije School.

Na de opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik gelijk begonnen met mijn eigen diëtistenpraktijk (2017) en daar heb ik enorm veel geleerd. Ik heb heel veel verschillende mensen mogen begeleiden. Alleen liep ik steeds tegen hetzelfde aan. Ik had het gevoel dat ik mensen niet echt goed kon helpen. Natuurlijk hadden ze veel aan mijn adviezen en gesprekken, maar ik miste iets. In de loop van de jaren heb ik mijn aanpak dan ook steeds bijgeschaafd en heb ik mezelf steeds meer ontwikkeld op meer vlakken, dan alleen voeding, omdat ik aan alles voelde dat we samen veel meer kunnen bereiken.

Van diëtistenpraktijk naar echt mijn eigen praktijk

Ondanks dat ik wist dat ik het anders aan wilde pakken, liet ik mij toch tegenhouden door regels en verwachtingen over hoe een diëtist te werk gaat. En in combinatie met een baan die niet echt bij mij paste én een verhuizing had ik zoveel stress dat ik niet goed voor mezelf zorgde.

Ik had op dat moment geen tijd om daarbij stil te staan. Ik kon niet meer genieten van wat ik deed en wat er om me heen was. Als een kip zonder kop rende ik rond, werkte ik te hard en had ik het vooral heel druk. Achteraf gezien was ik toen redelijk overspannen en zat ik totaal niet lekker in mijn vel.

De drukte ging door totdat ik een stap terug heb genomen en ik ineens heel veel tijd en ruimte kreeg om echt te voelen. Dit was ook het moment dat ik samenkwam met de twee onderneemsters aan het begin van mijn verhaal. Ik ben me dus veel meer bewust geworden wat er allemaal speelde bij mij en hoe ik me echt voelde.

Het was een lastige tijd, maar het heeft me onwijs veel gebracht! Ineens zag ik alles een stuk helderder, zag ik meer opties en kon ik makkelijker keuzes maken, die echt bij mij passen. Ik ben veel beter voor mezelf gaan zorgen en vanuit daar kon ik nieuwe stappen gaan zetten en kon ik wel echt goede doelen stellen voor mijn onderneming, die echt bij mij passen.

Renee

Mijn manier van werken

 

Deze nieuwe stappen brengen mij naar een praktijk, die echt van mij is, waarin ik op mijn eigen manier heel veel waarde kan geven en echt kan samenwerken met mijn klanten. Hieruit is een volledige nieuwe aanpak gekomen, waarin ik écht een holistische (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel) manier te werk ga en de tijd neem om met mensen te werken die er 100% voor willen gaan.

Wanneer je geen energie meer hebt om goed voor jezelf te zorgen en geen leuke dingen kan doen, is het lastig om echt te kunnen genieten van wat je doet. Het is frustrerend wanneer je wel beter voor jezelf wil zorgen, maar steeds terugvalt in oude gewoontes tijdens drukke periodes.

Door een stap terug te nemen en je bewust te worden van wat je doet en hoe je het doet, krijg je een goed beeld van waar jouw energie naartoe gaat. En ga je zien hoe je de dagelijkse activiteiten wellicht anders kan doen, om aan het einde van de dag meer energie te hebben. Ook vind ik het heel belangrijk om echt de kern aan te pakken en niet de symptomen. Daarom gaan we echt de diepte in, om te kijken hoe we problemen kunnen oplossen.

Wanneer je eenmaal in een bepaald patroon zit, is het lastig om daar uit te komen. Door met iemand samen te werken, kan je samen kijken naar welke mogelijkheden er allemaal zijn en onderzoeken wat echt bij jou past.

Door een holistische en persoonlijke aanpak ontwikkelen we samen gewoontes die echt bij jou en je onderneming passen, waardoor jij weer kunt genieten van je onderneming en je leven. En meer kunt luisteren naar je gevoel en intuïtie.

Renee

5 weetjes over mij

 

Zo, dat was een uitgebreid, eerlijk en persoonlijk verhaal, maar misschien een beetje zwaar. Om mijn verhaal luchtig af te sluiten, deel ik graag 5 random weetjes over mij, die niet veel mensen over mij weten:

  1. Ik hou ontzettend van reizen en kan ook genieten van de Nederlandse natuur, zoals het strand, het bos of het platteland.
  2. Van een bos bloemen word ik helemaal gelukkig! En ik geloof er ook in dat je jezelf gelukkig mag maken met dingen waar je blij van wordt, dus ik koop ook af en toe een bos bloemen voor mezelf.
  3. Mijn planten zijn mijn baby’s. Wanneer ik ze water geef, praat ik tegen ze en ik ben altijd trots op ze als ze goed groeien of kleintjes hebben gekregen. En ik ben ook gek op dieren, zodra we een tuin hebben, wil ik heel graag een kat!
  4. Ik ben zelf elke dag bezig om goed voor mezelf te zorgen en vind het heerlijk om te spelen met alle mogelijkheden die er zijn in het leven.
  5. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het heerlijk om steeds weer iets nieuws te leren, ervaren en voelen op alle holistische vlakken en ben mega nieuwsgierig wat er allemaal nog meer is! En ik weet ook dat ik soms een stapje terug mag nemen en dat eigenkijk alles al in je zit.

Genoeg over mij, wie ben jij?

Tof als je mijn hele verhaal hebt gelezen, dan heb je een goed beeld van wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik als ondernemer voor sta.

Nu ben ik natuurlijk onwijs benieuwd naar wie jij bent! Wat is jouw verhaal? Welke lessen heb jij mogen leren op het gebied van je gezondheid en waar zou jij nog meer over willen leren?

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Verlang je naar meer flow in je leven en werk/onderneming? Wil je meer energie en weer kunnen genieten van je leven?

Als je op één van de bovenstaande vragen “ja” hebt geantwoord en je voelt dat dit goed is, neem dan contact op! Ik geloof erin dat je niet voor niets hier beland bent en dat dit een mooie kans om beter voor jezelf te gaan zorgen.

Ik bied verschillende trajecten en cursussen aan, waarin je jezelf leert kennen en leert hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

In een kennismakingsgesprek vertel ik je hier met alle liefde meer over. Wanneer je het formulier hieronder invult, neem ik vrijblijvend contact met je op.