Zomerse drankjes en lekker gezond

Water
Met dit warme weer moeten we niet vergeten om genoeg te drinken! En het liefst natuurlijk water, omdat dit een goede dorstlesser is, geen calorieën bevat én niet schadelijk is voor je tanden! Vaak drinken we pas wanneer we dort krijgen, maar eigenlijk is dit, net zoals het hongergevoel, eigenlijk te laat. Daarom is het advies om over de dag door, steeds een beetje te drinken. Zo kan je lichaam het goed opnemen en gebruiken. Water is dan een goede optie, maar ben je water ook weleens helemaal zat?

Water met een smaakje
Zet een grote kan met water neer en stop daar allemaal lekkere verse kruiden en specerijen in! Denk bijvoorbeeld aan gember, munt en kurkuma! Fruit zoals limoen en citroen kan ook, maar pas daar wel mee op. Fruit is vaak zuur en wanneer je dat de hele dag drinkt, kan dat schadelijk zijn voor je tanden.

Zelf frisdrank maken
Heb je heel veel zin in frisdrank? Maak het dan zelf eens! Je kan heel gemakkelijk zelf ijsthee maken. Breng een liter water aan de kook en kies je favoriete thee. Laat de thee een paar minuten trekken en voeg eventueel wat honing of agavesiroop toe om het zoeter te maken. Voeg daarna kruiden en specerijen toe, zoals munt, gember, kurkuma. Laat de thee een beetje afkoelen voordat je de thee in de koelkast zet. Serveer de ijsthee met ijsblokjes!

Op het terras
Heb je niet helemaal zelf in de hand wat je kunt drinken, omdat je bijvoorbeeld lekker op het terras zit? Hou dan dit lijstje in je achterhoofd.

Schema drankjes

Gebit
Zowel (light)frisdranken als vruchtensappen zijn niet goed voor je gebit, omdat ze het tandglazuur aantasten. Beperk daarom het gebruik van deze dranken!

Geniet van het warme weer!

Geef een reactie