Bereidingswijzen
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Hak de noten is grove stukken en snijd de dadels in stukjes.
3. Doe de havervlokken, noten, zaden, dadels en kruiden in een kom en meng het door elkaar. Voeg vervolgens de honing, water en olijfolie toe en meng het tot een geheel.
4. Doe het mengsel in een met bakpapier bekleed blik (bijv. 20×20), verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk het stevig aan.
5. Bak het geheel in 30 minuten.
6. Haal de bakplaat uit de oven en laat het geheel even afkoelen, zodat het een stevigere mueslireep kan worden. Haal na een paar minuten, als het een beetje lauw aanvoelt, het gehele blok uit de bakplaat en snijd met een scherp mes 16 repen.
Voedingswaarde per reep:
Energie: 180 kcal Vet: 9 gram Vvet: 1 gram Eiwit: 4 gram Koolhydraten: 20 gram Vezels: 3 gram Zout: 0,01 gram Bewaartip: stop de repen in een goed afsluitbaar vershoudbakje en bewaar ze op een donkere plek. Ik heb ze zelf een week goed kunnen houden, maar misschien blijven ze nog wel langer goed!