Praktische info

Vergoedingen

De kosten die je bij de diëtist maakt, worden voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de zorgverzekeraar, vanuit je basisverzekering. De kosten worden verrekend met je eigen risico, mits deze nog niet volledig gebruikt is. Als je een aanvullende verzekering hebt is het handig om te controleren hoeveel er precies vergoed wordt. Soms worden er meerdere uren vergoed en gaat het niet van je eigen risico af. Kijk daarvoor in de polis van je eigen verzekering of kijk
hier voor als je een aanvullende verzekering hebt.

R&EE heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is daardoor een contractvrije diëtist. Dat wil zeggen dat je zelf het betaalbewijs kan declareren bij je zorgverzekeraar.

Vaak krijg je tussen de 75 en 100% van de kosten vergoed (mits je door je eigen risico heen bent). Laat je geluk niet te veel afhangen van je zorgverzekeraar. Het is een investering in je gezondheid, in jezelf en dat is toch heel veel waard?

De diëtist is een Directe Toegankelijke Diëtist (DTD) en kan daardoor zelf bepalen of de behandeling gestart kan worden. Sinds 2018 is het vaak wel nodig om een verwijzing van de huisart te krijgen, voordat je naar de diëtist gaat, voor de vergoeding. Kijk het hier zelf na, als je een basispakket hebt. Ook kan de diëtist om een verwijzing vragen, wanneer de diëtist vermoed dat de klachten mogelijk medisch zijn.

Heb je diabetes mellitus type 2, COPD of verhoogd vasculair risico? Dan val je onder de ketenzorg en zijn er geen kosten verbonden aan de behandeling. Kijk hier en hier hoe dat precies geregeld is via je zorgverzekering.

Kosten voor het niet nakomen van een afspraak

Lukt het toch niet om te komen op de gemaakte afspraak? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Bij afzegging van minder dan 24 ben ik helaas genoodzaakt om de helft van de originele kosten in rekening te brengen. Voor een intakegesprek is dit 45 euro en een vervolgconsult 15 euro. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Algemene voorwaarden

Klik HIER voor de algemene voorwaarden.

Privacy verklarig

Klik HIER voor de privacy verklaring.