Stofwisselingstherapie – afvallen

Wil jij iets anders?

Wil jij..

  • eerst je lichaam ontgiften en daarna pas een nieuwe leefstijl oppakken?
  • eerst snel 5 tot 10 kilo verliezen zonder hongergevoel en dan een nieuw voedingspatroon aanleren?

Kies voor een combinatie van ontgiften en voedingsadviezen!

In samenwerking met Jeanet van den Engh van Vitaliteitscentrum Zuid bied ik een pakket aan. Met dit pakket kan je je lichaam ontgiften, je stofwisseling in evenwicht brengen, een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl ontwikkelen. Het vernieuwde voedingspatroon gaan we samen zo ontwikkelen dat je dit heel lang vol kan houden. Met dit pakket kan je je lichaam een goede nieuwe start geven en blijvend resultaat behalen!

Het VP3-programma is ontwikkeld in Zwitserland en wordt ook wel de Zwitserse celstofwisselingstherapie genoemd. Elk uur eet je een kleine en speciaal samengestelde maaltijd, die tijdelijk je normale voeding vervangt. In het totaal eet je op een dag minder dan je behoefte, waardoor je afvalt. Het frequent eten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel bijna geen schommelingen maakt, waardoor je geen hongergevoel ervaart en je lichaam gestimuleerd wordt om vet te verbranden. Wil je meer weten over het VP3-programma? Neem dan even contact op!

Hoe werkt het?

 

Ontgiften

In de eerste periode ga je voor vier weken aan de slag met ontgiften met behulp van de VP3-producten.

Afbeelding mail

Intake-formulier

Om te beginnen krijg je eerst een intake-formulier opgestuurd en instructies voor het bijhouden van een eetdagboek. Met behulp van het intake-formulier leren we je beter kennen en kunnen we ons goed voorbereiden op het intakegesprek.

Afbeelding Voedingsschema

Intakegesprek

Het eerste gesprek is met Renée, de diëtist en duurt 60 minuten. Tijdens het intakegesprek nemen we samen het ingevulde intake-formulier door en het ingevulde eetdagboekje. Aan de hand van het eetdagboekje, jouw wensen, doelen, behoeften en leefstijl maken we samen een voedingsschema waar je na het eten van de VP3-producten mee aan de slag kan. Het doel van het gesprek is om elkaar te leren kennen en bewust te worden van wat je precies eet en drinkt.

Afbeelding Elk uur eten

Ontgift consult

Twee weken later heb je het tweede ontgift consult, waarin je het verloop van de behandeling bespreekt. Ook worden er opnieuw metingen uitgevoerd, om het verloop van de behandeling goed in de gaten te houden.

Afbouwen

In de tweede periode bouw je het gebruik van de VP3-producten in twee weken af.

Afbeelding Elk uur eten

Ontgift consult

Kort nadat je het intakegesprek hebt gehad, ga je langs Jeanet, de therapeut. De ontgift consulten duren 60 minuten. In het consult krijg je alle informatie over het programma en de bijbehorende maaltijden. Er worden een aantal metingen gedaan, zoals cholesterolgehalte, bloedsuikerspiegel, bloeddruk, taille- en heupomvang en lichaamsgewicht. Op basis van alle gegevens wordt er een persoonlijk programma opgesteld. Wanneer je langer dan twee weken ontgift, heb je elke twee weken een ontgift consult, waarin je het verloop van de behandeling bespreekt met Jeanet. Ook worden er opnieuw metingen uitgevoerd, om het verloop van de behandeling goed in de gaten te houden.

 

Behouden

Je doel is bereikt! Nu kan je weer normale voeding gaan eten. Het kost veel tijd om een nieuw patroon aan de leren, daarom nemen we daar 24 weken de tijd voor.

Afbeelding Van Naar

Afbouw consult

Tijdens het afbouw consult van Jeanet krijg je uitleg over hoe je de VP3-producten af kan bouwen en weer normale voeding kan gaan eten. Met behulp van een tijdelijk voedingsschema maak je een start met je nieuwe voedingspatroon.

Afbeelding Jouw doel bereiken

Behoud consult

De behoud consulten zijn met Renée, waarin je samen het nieuwe voedingsschema doorneemt en nieuwe doelen opstelt. Nieuwe doelen kunnen zijn: verder afvallen of het nieuwe gewicht behouden. Samen maken we een plan, die helemaal bij jou past, zodat je een voedingspatroon ontwikkeld die je voor altijd vol kunt houden.

Tijdens het consult van 30 minuten, krijg je praktische voedingstips en handvatten die je thuis toe kan passen. Elke twee weken of maand heb je een behoud consult van 30 minuten. Tijdens de consulten bespreken we hoe het met je gaat en alle factoren die invloed hebben op het behalen van je doel.

Voor de VP3-producten betaal je per dag ongeveer 15 euro.

Wil je meer weten over de vergoedingen van de consulten van de diëtist, klik dan hier.

Als je meer wilt weten over de vergoedingen van de therapeut, klik dan hier.

 

Ben je er nog niet helemaal uit?

Weet je niet of ik de juiste persoon ben om je te begeleiden? Vraag dan een GRATIS kennismakingsgesprek aan, zodat we elkaar eerst leren kennen!