Over mij

Hoi, ik ben Renée van Burk en ik woon in Den Haag. Ik heb mijn schooljaren doorgebracht op de Vrije School, waar ik met veel plezier naartoe ging. Na de middelbare school heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd aan de Haagse Hogeschool en met succes in vier jaar afgerond. Direct daarna heb ik mijn eigen diëtistenpraktijk opgezet, omdat ik mijn eigen visie en ideeën over voeding wil delen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zijn voeding en leefstijl te verbeteren, wanneer je genoeg motivatie en de juiste begeleiding hebt. Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen! Als je echt gemotiveerd bent en er zelf ook in geloofd, dan kan je alles bereiken. Het heeft tijd nodig om je voedingspatroon en leefstijl echt te veranderen en het om te zetten in gewoontes. Gun jezelf ook die tijd. Het is een proces en zorgt er uiteindelijk voor dat je vrolijker en energieker door het leven gaat en dat willen we toch allemaal? Samen gaan we ervoor zorgen dat het proces niet saai en ingewikkeld wordt, door praktische en leuke tips, die je gemakkelijk toe kan passen en zorgen voor een langdurig resultaat! 

Afbeelding Renée van Burk

 

Naast voeding, ben ik ook erg geïnteresseerd in psychologische aspecten rondom voeding. Onze gedachten, emoties en gemoedstoestand hebben veel te maken met de keuzes die we maken. Wat ook voor voedingskeuzes geldt. Ik wil hier tijdens de behandeling dan ook graag aandacht aan besteden. Ik wil niet alleen kijken naar wat je eet en hoeveel en aangeven wat gezondere opties zijn. Ik wil ook kijken naar hoe je eet, welke gedachtes een rol spelen, hoe je leefomgeving eruit ziet en je leefstijl, zodat ik je daarin ook kan ondersteunen! 

Door mijn opleiding ben ik steeds meer bewust gaan eten. Zelf heb ik mijn voedingspatroon helemaal omgegooid. In 2016 heb ik besloten om vegetarisch te gaan eten. Hierdoor ben ik heel bewust gaan kijken hoe ik vlees en vis het beste kan vervangen. Op welke voedingsstoffen moet ik letten? Welke combinaties moet ik maken? Hoe kan ik lekkere gerechten maken? 

Ik ben erg veel bezig met voeding, maar ik vind het ook heerlijk om te sporten en te wandelen over het strand of door het bos. Op zulke momenten kan ik echt even uitwaaien en mijn gedachten op nul zetten. Daarnaast fotografeer ik graag en vind ik het heerlijk om te reizen. Ik heb al veel van de wereld mogen ontdekken en wil daar graag nog verder mee doorgaan!

Ervaringen

Tijdens mijn opleiding heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan. Een ervaring die ik graag met je wil delen is mijn stage in Tanzania. In Tanzania heb ik voorlichtingen over voeding gegeven aan kinderen op de dovenschool in Dodoma. Hieronder staat een filmpje, waarin je kan zien wat ik daar allemaal gedaan heb. 

Een andere ervaring heb ik opgedaan in mijn laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Ik heb in kader van Stage Nieuwe Markten een eigen stageplek gecreëerd bij TU Delft Sport & Cultuur. Hier heb ik mijn eigen consulten en inloopspreekuren georganiseerd en heb voorlichtingen gegeven aan sportende studenten. Daarnaast deed ik mijn eigen onderzoek, die mijn werkzaamheden binnen TU Delft S&C ondersteunde.

Tijdens de opleiding heb ik ook het jaarlijkse symposium van Voeding en Diëtetiek georganiseerd, the FOODture of Technology. Ik heb destijds de taak als promoter en voorzitter op me genomen.

Ook heb ik tijdens mijn opleiding voor NME Mundial lessen ontwikkeld en gegeven aan basisschoolkinderen. De lessen die ik heb ontwikkeld gingen over voeding, natuur en milieu. De lessen die ik ontwikkeld heb, worden nu gebruikt als extra lesstof op scholen. Het geld voor de lessen gaat naar het project van NME Mundial in Bolivia.

Naast het opzetten van mijn eigen praktijk ben ik ook een jaar diëtist geweest bij Body Rock in Zoetermeer. Helaas was dit voor toen een te ingewikkelde samenwerking en focus ik me nu alleen op mijn praktijk in Den Haag.

Samenwerkingen

Samen met Jeanet van den Engh, van Vitaliteitscentrum Zuid bied ik een uniek programma aan, waarmee je je lichaam kunt ontgiften, tot rust kunt brengen, af kunt vallen zonder hongergevoel en leert hoe je jouw ideale gewicht kunt behouden.

Bij Vitaal.nl huur ik mijn praktijkruimte in Den Haag.